Przejdź do treści głównej

Olej rzepakowy 4,8l

40,00 

Naturalny olej rzepakowy tłoczony na zimno, z nasion pochodzących z własnych, ekologicznie prowadzonych upraw. Bez GMO, bez pestycydów. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6 i Omega-3 w stosunku 2:1), witaminę E oraz sterole roślinne. Dzięki delikatnemu tłoczeniu zachowuje pełen aromat i wartości odżywcze. Idealny do potraw na zimno: sałatek, sosów, past, pesto i majonezu. Naturalny wybór dla zdrowej kuchni.


Opis

Olej rzepakowy — sklep internetowy

Naturalny olej rzepakowy dostępny w asortymencie pochodzi z surowca z naszych własnych upraw, metodą tłoczenia na zimno. Nasiona są wolne od GMO oraz niepryskane Roundup’em — zrobiony z nich wyrób stanowi zdrowy, smaczny produkt spożywczy, na którym nie powinno się smażyć ani gotować potraw. Doskonale nada się on jednak do sałatek, past kanapkowych, domowego majonezu, pesto i innych sosów, a także sprawdzi się jako dodatek do wielu różnych dań.

Tłoczony na zimno olej rzepakowy z naszego sklepu: charakterystyka produktu

Olej rzepakowy powstający podczas tłoczenia na zimno ma intensywny kolor, smak oraz zapach. Wszystko, co naturalne pozostaje w nim niezmienione. Ten spożywczy wyrób charakteryzuje się zrównoważonym stosunkiem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) 2:1 Omega-6 do Omega-3, dzięki czemu pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Olej rzepakowy charakteryzuje się też zawartością, steroli, flawonoidów oraz witaminy E rozpuszczalnej w tłuszczach1.  Zachęcamy do zamówienia tego produktu z naszego sklepu.

1 A Comprehensive Review of Health-Benefiting Components in Rapeseed Oil

Wartości odżywcze (w 100 ml)

Składnik W 100 ml
Wartość energetyczna 3404 kJ / 828 kcal
Tłuszcz 92 g
– kwasy tłuszczowe nasycone 6 g
– kwasy tłuszczowe jednonienasycone 56 g
– kwasy tłuszczowe wielonienasycone 30 g
Węglowodany znikome ilości
Cukry znikome ilości
Białko znikome ilości
Sól znikome ilości

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej rzepakowy 4,8l”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *