Od 1992 roku nasza rodzinna firma od zera produkuje naturalne oleje roślinne. Mamy pełną kontrolę nad procesem produkcji, począwszy od zasiania nasion, po zbiór surowca, tłoczenie oleju, butelkowanie, aż do dystrybucji. Oprócz tego, jesteśmy producentem makuchów, mączek odolejonych z konopi i lnu, materiału kwalifikowanego zbóż oraz brykietu opałowego. Wszystko co oferujemy jest firmowane naszym nazwiskiem.
Od 2016 roku wdrożyliśmy i stosujemy system zarządzania jakością zgodny z normą PN-EN ISO 90001:2009
Od 2014 roku jesteśmy współtwórcami klastra spółdzielczego „Spiżarnia Kujawsko-Pomorska”, który zrzesza regionalnych producentów żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej.
Od 2013 roku jesteśmy członkiem regionalnej sieci „Dziedzictwa Kulinarnego Kujawy i Pomorze”.
Misją naszej firmy jest dbanie o zdrowsze odżywianie się naszych klientów poprzez dostarczanie produktów tworzonych w zgodzie z naturą.
Za główny cel postawiliśmy sobie tworzenie olejów i makuchów (wytłoczyn) z najwyższej jakości ziaren, przy ograniczonej ilości nawozów i w sposób całkowicie naturalny. Cel ten osiągamy przede wszystkim dzięki zaufaniu do siebie nawzajem, bo przecież jesteśmy rodziną, ale także mamy pełną kontrolę nad procesem produkcji i jesteśmy dumni ze sposobu uprawy nasion.
Poniżej przedstawiamy kilka fotografii przybliżających Państwu obraz naszej działalności: