Makuchy

Makuchy to wytłoki będące ubocznym produktem wytwarzania oleju. Pozostałe po wyciśnięciu z nich tłuszczu, stanowią 50-75% masy nasion, zawierają m.in. węglowodany, białka, tłuszcze i sole mineralne. Oferujemy:

Makuch rzepakowy

Skład:
Białko 300 – 330 g/kg
Włókno 100 – 130 g/kg
Tłuszcz 100 – 150 g/kg
Popiół 50 – 60 g/kg
Produkt uboczny uzyskiwany w procesie tłoczenia oleju z nasion rzepaku. Doskonały materiał paszowy, z dużą zawartością białka. Może być stosowany do produkcji pasz, jak również bezpośrednio w diecie zwierząt gospodarskich: drobiu, trzody, bydła, owiec, kaczek, gęsi, zwierząt futerkowych i ryb.
Wpisany do Rejestru Materiałów Paszowych Unii Europejskiej.

Makuch lniany mielony

Skład:
Białko 320 – 350 g/kg
Włókno 80 – 120 g/kg
Tłuszcz 90 – 130 g/kg
Produkt uboczny uzyskiwany w procesie tłoczenia oleju z nasion lnu. Doskonały materiał paszowy, z dużą zawartością białka. Może być stosowany do produkcji pasz jak również bezpośrednio w diecie zwierząt gospodarskich: drobiu, trzody, bydła, owiec, kaczek, gęsi, zwierząt futerkowych i ryb.
Wpisany do Rejestru Materiałów Paszowych Unii Europejskiej.
Skład:
Białko 230 – 280 g/kg
Włókno 200 – 250 g/kg
Tłuszcz 120 – 1400 g/kg
Produkt uboczny uzyskiwany w procesie tłoczenia oleju z nasion słonecznika.
Doskonały materiał paszowy, z dużą zawartością białka. Może być stosowany do produkcji pasz, jak również bezpośrednio w diecie zwierząt gospodarskich: drobiu, trzody, bydła, owiec, kaczek, gęsi, zwierząt futerkowych i ryb.
Wpisany do Rejestru Materiałów Paszowych Unii Europejskiej.